Select Page

MIMORIADNY OZNAM

Stanovisko KBS k zákazu verejného slávenia bohoslužieb

 

Dátum Liturgický prehľad Miesto – Čas Úmysel sv. omše
Pondelok
9. marca
Féria MK – 18.00 + sestra Gabriela a manžel Jozef
Utorok
10. marca
Féria VK – 18.00 + Anna Ďurišová
Streda
11. marca
Féria MK – 18.00 + Anton Dubina, dcéra a rodičia
Štvrtok
12. marca
Féria VK – 18.00 + Jozef Kopál, manželka Emília a rodičia
Piatok
13. marca
Féria MK – 7.00 + Jozef Baláška, rodičia a vnuk
Sobota
14. marca
Féria
Nedeľa
15. marca
Tretia pôstna nedeľa VK  –  8.30

MK – 10.00

+ Viktória a Jozef Belianski a ich rodičia

Za farnosť

Upratovanie kostola v Malých Kršteňanoch: Kopálová Zuzana, Lacušková Terézia, Palkovičová Iveta. Srdečná vďaka za ochotu pomáhať na dobrom diele.

Upratovanie kostola vo Veľkých Kršteňanoch: pani Komorniková, Kopálová, Glosová. Srdečná vďaka za ochotu pomáhať na dobrom diele.

Srdečné Pán Boh zaplať za vaše milodary. Ďalšia forma prispievania na potreby kostola je cez trvalý príkaz v internetbankingu. Číslo účtu farnosti je uvedené na stránke farnosti.

Odporúčania pre zachovanie viery, nádeje a lásky
v mimoriadnych okolnostiach

Vzhľadom na stále sa meniacu a nie ľahkú situáciu ochrany zdravia všetkých bez rozdielu vás ako duchovný tejto farnosti vyzývam k zachovávaniu všetkých odporúčaní, ktoré dostávate z oficiálnych zdrojov. Týka sa to predovšetkým zvýšenej osobnej hygieny a najmä ochrany ľudí vo vyššom veku a ľudí s vážnejšími zdravotnými problémami. Tí by sa pre svoju zraniteľnosť mali nateraz vyhnúť styku s okolitým svetom a dať prednosť osobnej modlitbe a využiť masovokomunikačné prostriedky na sledovanie sv. omší.

Podľa inštrukcií KBS a diecézneho biskupa sv. omše prebiehajú súkromným spôsobom, kostoly však sú otvorené na súkromnú modlitbu. Preto v oznamoch uvádzam úmysly sv. omší, ktoré odslúžim bez osobnej účasti veriacich, v modlitbe sa totiž môžeme zjednotiť aj na diaľku. Cieľom je zabezpečiť duchovné potreby v danej situácii, nie sa prestať modliť alebo prestať konať skutky milosrdenstva.

Vyzývam vás k modlitbe za trpiacich i za tých, ktorí im poskytujú zdravotnú starostlivosť, aby svoju situáciu zvládali s nádejou a odvahou.

Ak potrebujete čokoľvek vybaviť, prosím vás, aby ste uprednostnili môj telefonický alebo emailový kontakt.  Som vám však zároveň k dispozícii na osobný rozhovor aj sv. spoveď.

Slovami apoštola Pavla: “Všetko skúmajte a čo je dobré, toho sa držte!” (1Sol 5,21)