Select Page

Aktualizované dňa 24.3.2020 o 13.25 SEČ

Dátum Liturgický prehľad Miesto – Čas Úmysel sv. omše
Pondelok
23. marca
Féria MK – 18.00 + rodičia Jozefína a Pavel
a syn Stanislav
Utorok
24. marca
Féria VK – 18.00 + Veronika a Jozef Menšíkoví
a ich rodičia
Streda
25. marca
Zvestovanie Pána

Slávnosť

MK – 18.00 Na úmysel ordinára
Štvrtok
26. marca
Féria VK – 18.00 + Anna, Ján, Jozef a ich rodičia
Piatok
27. marca
Féria MK – 18.00 + sestra Melánia a manžel Jozef
Sobota
28. marca
Féria MK – 7.00 Na úmysel celebranta
Nedeľa
29. marca
Piata pôstna nedeľa VK  –  8.30

MK – 10.00

+ rodičia, ich súrodenci a starí rodičia
z oboch stránZa farnosť

Srdečné Pán Boh zaplať za vaše milodary. Ďalšia forma prispievania na potreby kostola je cez trvalý príkaz v internetbankingu. Číslo účtu farnosti je uvedené na stránke farnosti.

Odporúčania pre zachovanie viery, nádeje a lásky v mimoriadnych okolnostiach

Vzhľadom na stále sa meniacu a nie ľahkú situáciu ochrany zdravia všetkých bez rozdielu vás ako duchovný tejto farnosti vyzývam k zachovávaniu všetkých odporúčaní, ktoré dostávate z oficiálnych zdrojov. Týka sa to predovšetkým zvýšenej osobnej hygieny a najmä ochrany ľudí vo vyššom veku a ľudí s vážnejšími zdravotnými problémami. Tí by sa, pre svoju zraniteľnosť, mali nateraz vyhnúť styku s okolitým svetom a dať prednosť osobnej modlitbe a využiť masovokomunikačné prostriedky na sledovanie sv. omší. Na prijatie eucharistie duchovným spôsobom sa môže veriaci sledujúci sv. omšu pomodliť nasledovnú modlitbu:
Môj Ježišu, verím, že si v prevelebnej Oltárnej sviatosti z lásky ku mne skutočne prítomný. Klaniam sa ti a milujem ťa nadovšetko. Z lásky k tebe ľutujem všetky svoje hriechy. Chcem sa hriechov chrániť. Moja duša túži po tebe. Ale keďže ťa teraz sviatostne prijať nemôžem, príď aspoň duchovne so svojou milosťou do môjho srdca. Objímam ťa a spájam sa celkom s tebou. Nedaj, aby som sa niekedy od teba odlúčil. Amen.

Podľa inštrukcií KBS a diecézneho biskupa sv. omše prebiehajú súkromným spôsobom. Preto v oznamoch uvádzam úmysly sv. omší, ktoré odslúžim aj bez osobnej účasti veriacich, v modlitbe sa totiž môžeme zjednotiť aj na diaľku. Cieľom je zabezpečiť duchovné potreby v danej situácii, nie sa prestať modliť alebo prestať konať skutky milosrdenstva.

Dňa 20.3.2020 KBS rozhodla o predĺžení obdobia neverejných sv. omší, a preto “diecézni biskupi slovenských katolíckych diecéz dišpenzujú svojich veriacich v uvedenom období – od 10. marca 2020 do 31. marca 2020 – od účasti na nedeľnej svätej omši.”

Dňa 22.3.2020 pri poludňajšej modlitbe Anjel Pána Svätý Otec vyzval všetkých kresťanov spojiť sa v stredu 25.3.2020 o 12.00 v modlitbe „Otče náš…“ s prosbou k všemohúcemu Pánu Bohu o pomoc a požehnanie v ťažkej dobe pandémie.

Svätý Otec zároveň vyhlásil, že v piatok 27.3.2020 o 18.00 hod. udelí mimoriadne požehnanie Urbi et Orbi.

Vyzývam vás k modlitbe za trpiacich i za tých, ktorí im poskytujú zdravotnú starostlivosť, aby svoju situáciu zvládali s nádejou a odvahou.

Ak potrebujete čokoľvek vybaviť, prosím vás, aby ste uprednostnili môj telefonický alebo emailový kontakt. Naďalej som farníkom k dispozícii, pri zachovaní aktuálnych prijatých opatrení, individuálnym potrebám vysluhovania sviatostí. Ďakujem vám za pochopenie a prosím o trpezlivosť.

Slovami apoštola Pavla: “Všetko skúmajte a čo je dobré, toho sa držte!” (1Sol 5,21)

TV LUX mení časy večerných sv. omší (20.3.2020)