Select Page
Dátum Liturgický prehľad Miesto – Čas Úmysel sv. omše
Pondelok
25. mája
Féria MK – 18.00 + Jozef Bilčík, manželka Anastázia
a rodičia
Utorok
26. mája
Sv. Filip Neri, kňaz

Spomienka

VK – 18.00 + Anton Černický
Streda
27. mája
Féria MK – 18.00 + Rodičia
Štvrtok
28. mája
Féria VK – 7.30 + otec Karol
Piatok
29. mája
Féria MK – 18.00 Za zdravie a Božiu pomoc
pre Luciu s rodinou
Sobota
30. mája
Féria MK – 7.00 Na úmysel celebranta
Nedeľa
31. mája
Zoslanie Ducha Svätého

Slávnosť

VK  –  8.30

 

MK – 10.00

Poďakovanie za 50 rokov spoločného manželského života

Za farnosť

Upratovanie kostola v Malých Kršteňanoch: Adamusová Jarmila, Nováková Jarmila, Rolincová Zdenka. Srdečná vďaka za ochotu pomáhať na dobrom diele
Upratovanie kostola vo Veľkých Kršteňanoch: pani Machová, Ďurišová a Belianska. Srdečná vďaka za ochotu pomáhať na dobrom diele.

Dnes je zbierka na katolícke masmédiá. Srdečné Pán Boh zaplať za vaše milodary.

Ďalšia forma prispievania na potreby kostola je cez trvalý príkaz v internetbankingu. Číslo účtu farnosti je uvedené na stránke farnosti. Nezabudnite, prosím, upresniť v poznámke, na aký účel je dar venovaný.

Od 6. mája sú povolené verejné bohoslužby za sprísnených hygienických opatrení: povinnosť mať v kostole rúško, pri vchode si vydezinfikovať ruky a zachovávať vzdialenosť 2 metre od iných (okrem členov spoločnej domácnosti). Podrobnejšie informácie sú uvedené v súhrne aktuálne prijatých opatrení.

Spovedanie ako doteraz budem konať na požiadanie, podľa možnosti pred kostolom. Ako náhrada za sviatosť zmierenia sa odporúča vzbudiť si dokonalú ľútosť a predsavzatie pri najbližšej príležitosti sa vyspovedať. Naďalej platí dišpenz od účasti na nedeľných sv. omšiach.

Seniorom a ľuďom s vážnejšími zdravotnými problémami sa naďalej odporúča, pre svoju zraniteľnosť, aby sa nateraz vyhli styku s okolitým svetom a dali prednosť osobnej modlitbe a využili masovokomunikačné prostriedky na sledovanie sv. omší. Na prijatie eucharistie duchovným spôsobom sa môže veriaci sledujúci sv. omšu pomodliť nasledovnú modlitbu:
Môj Ježišu, verím, že si v prevelebnej Oltárnej sviatosti z lásky ku mne skutočne prítomný. Klaniam sa ti a milujem ťa nadovšetko. Z lásky k tebe ľutujem všetky svoje hriechy. Chcem sa hriechov chrániť. Moja duša túži po tebe. Ale keďže ťa teraz sviatostne prijať nemôžem, príď aspoň duchovne so svojou milosťou do môjho srdca. Objímam ťa a spájam sa celkom s tebou. Nedaj, aby som sa niekedy od teba odlúčil. Amen.

Ak potrebujete čokoľvek vybaviť, prosím vás, aby ste uprednostnili môj telefonický alebo emailový kontakt. Na požiadanie som vám však k dispozícii na osobný rozhovor aj sv. spoveď.

Ďakujem vám za modlitby za našu farnosť a teším sa na stretnutie s vami na bohoslužbách.