Select Page
Dátum Liturgický prehľad Miesto – Čas Úmysel sv. omše
Pondelok
15. júna
Féria MK – 7.30 Poďakovanie za dožitých 70 rokov života a za zdravie a Božiu pomoc
pre dcéru Marianku
Utorok
16. júna
Féria VK – 18.00 + Ladislav a Alojzia Krištínoví
a rodičia
Streda
17. júna
Féria MK – 18.00 Za zdravie, Božiu pomoc a lásku
pre celú rodinu
Štvrtok
18. júna
Féria VK – 18.00 + Ľuboslava Makvová, manžel Anton
a ich rodičia
Piatok
19. júna
Najsvätejšie Srdce Ježišovo
Slávnosť
MK – 18.00 + rodičia Magdaléna, Ján a Jaroslav
Sobota
20. júna
Nepoškvrnené Srdce
Panny Márie
Spomienka
MK – 7.00 Za zdravie a Božiu pomoc
pre matku a dcéru
Nedeľa
21. júna
Dvanásta nedeľa v cezročnom období VK  –  8.30
MK – 10.00
Za farnosť
Poďakovanie za pomoc a zdravie

Upratovanie kostola v Malých Kršteňanoch: Sziládiová Mária, Jančeková Eva, Kopálová Eva. Srdečná vďaka za ochotu pomáhať na dobrom diele.
Upratovanie kostola vo Veľkých Kršteňanoch: pani Beňušková, Vrchká a Drábiková. Srdečná vďaka za ochotu pomáhať na dobrom diele.

V piatok po sv. omši bude stretnutie s prvoprijímajúcimi deťmi.

Od 10. júna sú povolené verejné bohoslužby za nasledovných hygienických opatrení: povinnosť mať v kostole rúško a pri vchode si vydezinfikovať ruky. Odstupy už nie sú nutné. Podrobnejšie informácie sú uvedené v súhrne aktuálne prijatých opatrení.

Spovedám polhodinu pred večernou sv. omšou, prednostne pred kostolom. Ako náhrada za sviatosť zmierenia sa odporúča vzbudiť si dokonalú ľútosť a predsavzatie pri najbližšej príležitosti sa vyspovedať. Oddnes (17.6.) prestáva platiť dišpenz od účasti na nedeľných sv. omšiach.

Seniorom a ľuďom s vážnejšími zdravotnými problémami sa naďalej odporúča, pre svoju zraniteľnosť, aby sa nateraz vyhli styku s okolitým svetom a dali prednosť osobnej modlitbe a využili masovokomunikačné prostriedky na sledovanie sv. omší. Na prijatie eucharistie duchovným spôsobom sa môže veriaci sledujúci sv. omšu pomodliť nasledovnú modlitbu:
Môj Ježišu, verím, že si v prevelebnej Oltárnej sviatosti z lásky ku mne skutočne prítomný. Klaniam sa ti a milujem ťa nadovšetko. Z lásky k tebe ľutujem všetky svoje hriechy. Chcem sa hriechov chrániť. Moja duša túži po tebe. Ale keďže ťa teraz sviatostne prijať nemôžem, príď aspoň duchovne so svojou milosťou do môjho srdca. Objímam ťa a spájam sa celkom s tebou. Nedaj, aby som sa niekedy od teba odlúčil. Amen.

Ak potrebujete čokoľvek vybaviť, prosím vás, aby ste uprednostnili môj telefonický alebo emailový kontakt. Na požiadanie som vám však k dispozícii na osobný rozhovor aj sv. spoveď.

Ďakujem vám za modlitby za našu farnosť a teším sa na stretnutie s vami na bohoslužbách.