Select Page
Dátum Liturgický prehľad Miesto – Čas Úmysel sv. omše
Pondelok
23. novembra
Sv. Klement I.,
pápež a mučeník
Ľubovoľná spomienka
VK – 14.30
MK – 18.00
+ Ľubica Hunková (pohrebná)
+ Ivetka a Anton
Utorok
24. novembra
Sv. Ondrej Dung-Lak, kňaz a spoločníci, mučeníci
Spomienka
MK – 18.00 + Emil a Alžbeta,
vnuk Daniel a rodičia
Streda
25. novembra
Sv. Katarína Alexandrijská, panna a mučenica
Ľubovoľná spomienka
VK – 18.00 + Cyril Straka
a manželka Viktória
Štvrtok
26. novembra
Féria VK – 18.00 Za Alžbetu a Martina s rodinou
Piatok
27. novembra
Féria VK – 12.30
MK – 18.00
+ Eduard Rác (pohrebná)
Na úmysel celebranta
Sobota
28. novembra
Féria MK – 7.00
Penzión – 17.00
Na úmysel celebranta
Nedeľa
29. novembra
Prvá adventná nedeľa VK  –  8.30

MK – 10.00

+ Rudolf Dian, manželka
a syn Milan
Za farnosť

Relácia LUPA o farnosti Malé Kršteňany v rádiu LUMEN bude odvysielaná v repríze
v stredu 25.11. o 16.30.
Relácia odvysielaná 18.11. je dostupná aj v archíve rádia Lumen.

Upratovanie kostola v Malých Kršteňanoch: Rizikyová Mária, Labudová Irena, Balášková Daniela.
Upratovanie kostola vo Veľkých Kršteňanoch: pani Machová, Ďurišová a Belianska.

Na budúcu nedeľu bude jesenná zbierka na charitu. Počas omše požehnáme adventné vence.

Od pondelka 16.11. bude možné zúčastniť sa sv. omše v počte 50 percent kapacity kostola. Úplné znenie pravidiel si môžete prečítať na stránke TKKBS.

Od 1.10. platí až do odvolania všeobecný dišpenz od účasti na nedeľnej omši, preto vás všetkých, ktorí sa zo zdravotných dôvodov nemôžete sv. omše zúčastniť osobne povzbudzujem k jej sledovaniu prostredníctvom televízie alebo rozhlasu. Vysluhovanie ostatných sviatostí, najmä zmierenia, môžete so mnou dohodnúť individuálne, najlepšie telefonicky.

Na prijatie eucharistie duchovným spôsobom sa môže veriaci sledujúci sv. omšu pomodliť nasledovnú modlitbu:
Môj Ježišu, verím, že si v prevelebnej Oltárnej sviatosti z lásky ku mne skutočne prítomný. Klaniam sa ti a milujem ťa nadovšetko. Z lásky k tebe ľutujem všetky svoje hriechy. Chcem sa hriechov chrániť. Moja duša túži po tebe. Ale keďže ťa teraz sviatostne prijať nemôžem, príď aspoň duchovne so svojou milosťou do môjho srdca. Objímam ťa a spájam sa celkom s tebou. Nedaj, aby som sa niekedy od teba odlúčil. Amen.

Úplné odpustky za zosnulých – tri rozšírené podmienky ich získania

Apoštolská penitenciária v Ríme vyšla v ústrety žiadostiam biskupov z mnohých oblastí sveta postihnutých koronavírusom a rozšírila bežné „novembrové“ možnosti a pod-mienky získania úplných odpustkov za zosnulých.

Úplné odpustky za zosnulých, ktoré možno bežne získať v dňoch od 1. do 8. novembra, môžu byť – tento rok – presunuté aj na ďalšie dni, a to až do konca novembra. Tieto dni (osem možných) si veriaci môžu ľubovoľne vybrať sami – a nemusia ani súvisle nasledovať za sebou. Nová možnosť súvisí so zaistením väčšej zdravotnej bezpečnosti veriacich.

Aj úplné odpustky z 2. novembra, pri príležitosti Spomienky na všetkých verných zosnulých, ktoré môžu získať tí, čo nábožne navštívia chrám alebo kaplnku a pomodlia sa Otče náš… a Verím v Boha…, môžu byť tento rok presunuté z 2. novembra nielen na predošlú alebo nasledujúcu nedeľu alebo na sviatok Všetkých svätých, ale aj na iný deň v mesiaci november, podľa slobodného rozhodnutia jednotlivých veriacich.

Okrem toho starí, chorí a všetci, ktorí z vážnych dôvodov nemôžu vychádzať z domu, a to aj z dôvodu obmedzení nariadených verejnou autoritou v čase pandémie, môžu získať úplné odpustky za zosnulých aj na diaľku. Treba, aby sa v duchu spojili so spoločenstvom Cirkvi, zriekli sa náklonnosti k akéhokoľvek hriechu a vzbudili si úmysel splniť, hneď ako sa to bude dať, tri ďalšie zvyčajné podmienky (sviatostná spoveď, sväté prijímanie a modlitba na úmysel Svätého Otca) a pred obrazom Pána Ježiša alebo Panny Márie sa zbožne pomodlili nejakú modlitbu za zosnulých (napr. ranné chvály alebo vešpery z Liturgie hodín za zosnulých, svätý ruženec, korunka Božieho milosrdenstva alebo iné modlitby za zosnulých, ktoré sa veriaci radi modlia, alebo sa zahĺbia do meditačného čítania jedného z evanjeliových úryvkov ponúkaných v liturgii za zosnulých, alebo vykonajú skutok milosrdenstva, obetujúc Bohu bolesti a útrapy vlastného života).

Ďakujem vám za modlitby za našu farnosť a osobitne za všetkých chorých i tých, ktorí im poskytujú pomoc.